Den Brabantsche Brouwers

Met passie en vakmanschap gebrouwen.

Den Brabansche Brouwers heeft mij gevraagd om voor hun verschillende bier etiketten te ontwerpen. Enigste echte wens was dat het allemaal fantasy-achtige figuren moest bevatten. Uiteindelijk zijn er 8 verschillende etiketten ontworpen. Den Brabansche Brouwers gaan met deze biertjes mee doen aan de Nederlandse kampioenschappen bierbrouwen. Nu maar hopen dat het bier net zo in de smaak valt als de etiketten zelf.

Eerste schets

Na het bespreken van de wensen en het creëren van een idee ben ik aan de gang gegaan met schetsen. Dit doe ik vaak eerst gewoon met potlood en papier omdat je zo vrij snel een eerste aanzet kan maken. Je kan zo vrij snel verschillende ontwerpen voorleggen en dingen aanpassen.

Digitaal maken

Toen de eerste schets goedgekeurd was, heb ik deze ingescand en het contrast verhoogd zodat ik deze makkelijk kan overtrekken. Ook heb ik de hulplijnen en vuiltjes er uit gehaald zodat de tijdens het overtrekken niet meegenomen worden.

Overtrekken

Na het digitaliseren van de tekening kon ik aan de slag met overtrekken. Tijdens het overtrekken pas ik vaak ook nog even het ontwerp aan, dit is namelijk een goed moment om de puntjes op de i te zetten. De klant kan bijvoorbeeld nog wat wensen hebben gehad toen hij de schets gepresenteerd kreeg.

Inkleuren

Als de lijnen allemaal staan kleur ik de illustratie in met Photoshop, nu komt deze helemaal tot leven en word al snel het eind resultaat duidelijk. Er kan in dit stadium nog kleur gewisseld worden omdat ik van alle kleuren afzonderlijke lagen heb, zo kan de klant nog even spelen en kijken welke kleur combinatie hij het mooiste vind.

RVK Tuinen

Alle kennis, vakwerk & producten onder 1 dak. Rob van Kampen - tuinen gebruikt de beste materialen en beplanting voor het mooiste resultaat.

Sengers Fotografie

Na lang als freelancer gewerkt te hebben en daarna een tijd in vaste dienst is Willy als zelfstandig fotograaf aan het werk gegaan.

google-score