Den Dubbele Draeck

Belgische Dubbel

Wederom mocht ik voor Den Brabantsche Brouwers een nieuwe bier etiket ontwerpen. Dit keer een ging het om een Belgische dubbel met een vleug van kaneel en zoethout. Uiteraard moest deze ook binnen de reeks van etiketten passen dus kwamen we al snel uit op een Draak en zo ontstond de naam Den Dubbele Draeck.

Eerste schets

Net zoals bij al de etiketten die ik heb ontworpen voor Den Brabantsche Brouwers ben ik ook hier begonnen met het schetsen met potlood op papier. Na het illustreren van diverse drakenkoppen kwam ik uiteindelijk tot een

Verdere uitwerking

Omdat het hier om 2 draken ging of een draak met 2 koppen (dit laat ik even in het midden) heb ik tijdens het schetsen de kop gedigitaliseerd en deze gespiegeld geprint. Daarna heb ik weer met potlood de lichamen er onder getekend.

Overtrekken

Toen de complete illustratie compositie klopte moest ik deze weer digitaliseren en compleet overtrekken. Ook net als bij andere ontwerpen pas ik dan hier en daar de illustratie nog wat aan zodat hij beter oogt. Ook kleine dingen zoals de ketting met het beeldmerk van Den Brabantsche Brouwers heb ik hier pas toegevoegd.

Inkleuren

Als de lijnen inmiddels na wens zijn kan ik weer gaan inkleuren. Dit vind ik altijd het leukste gedeelte van het ontwerpen omdat dan de illustratie echt tot leven begint te komen. We waren even aan het zoeken geweest voor de juiste kleur maar uiteindelijk zijn we tot deze kleurstellingen gekomen, een warme bruine draak die perfect bij de kleur van het biertje past.

Den Brabantsche Brouwers

Met passie en vakmanschap gebrouwen.

RVK Tuinen

Alle kennis, vakwerk & producten onder 1 dak. Rob van Kampen - tuinen gebruikt de beste materialen en beplanting voor het mooiste resultaat.

google-score