Klant
Den Brabansche Brouwers

Uitdaging
Het bedenken van fantasy bieretiketten

Oplossing
Illustreren en bedenken van diverse mythische figuren

Den Brabansche Brouwers heeft mij gevraagd om voor hun verschillende bier etiketten te ontwerpen. Als enige wens hadden ze dat het allemaal fantasy / mythische figuren moest bevatten.

Den Brabansche Brouwers kwamen met de vraag om voor hun diverse bieretiketten te ontwerpen. Hun enige wens was dat het allemaal fantasie / mythische figuren moest bevatten. In totaal zijn er 9 verschillende etiketten voor de brouwers ontworpen.

#ffd360
#1e1412

Schetsen

Na het bespreken van de wensen en het creëren van een idee zijn we aan de gang gegaan met schetsen. Dit doe ik vaak eerst gewoon met potlood en papier omdat je zo vrij snel een eerste aanzet kan maken. Je kan zo vrij snel verschillende ontwerpen voorleggen en dingen aanpassen.

Digitaliseren

Toen de eerste schets goedgekeurd was, is deze ingescand en het contrast verhoogd zodat deze makkelijker overgetrokken kon worden. Ook zijn de hulplijnen en vuiltjes er uitgehaald zodat tijdens het overtrekken deze niet meegenomen worden.

Overtrekken

Na het digitaliseren van de tekening kon ik aan de slag met overtrekken. Tijdens het overtrekken kan het ontwerp nog aangepast worden en worden de puntjes op de i gezet. De klant kan bijvoorbeeld nog wat wensen hebben gehad toen hij de schets gepresenteerd kreeg.

Inkleuren

Als de lijnen allemaal staan wordt de illustratie in Photoshop ingekleurd, nu komt deze helemaal tot leven en word het eind resultaat steeds duidelijker. Er kan in dit stadium nog kleur gewisseld worden omdat er van alle kleuren afzonderlijke lagen zijn. Zo kan de klant nog even spelen en kijken welke kleur combinatie hij het mooiste vind.

Rafael van de Griend

Een Pot Creatief heeft de website voor Stichting Cultuur Ravenstein in nauwe samenwerking met ons ontwikkeld. We zijn meer dan tevreden met het resultaat. De werkwijze van Een Pot Creatief (Jos Brocks) is zeer professioneel en betrokken. Een echte aanrader!