Naast het ontwerpen en ontwikkelen van websites ben ik ook illustrator in Oss van zowel logo’s als etiketten. Zo probeer ik mezelf bezig te houden met verschillende tekenstijlen.

Hierdoor ontstaat er een groot scala aan mogelijkheden binnen het illustreren. De illustraties worden na het schetsen gedigitaliseerd zodat deze voor diverse doeleinde gebruikt kunnen worden. Of het nu gaat om een logo voor op een website of voor in een magazine.

Illustraties kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor:

  • Bedrijfs en -vakbladen en kranten
  • Tijdschriften
  • Bedrijfs logo
  • Presentaties
  • Logo’s en mascottes
  • Kleurplaten
  • Trouw- en feestkaarten.

Bij het maken van illustraties is goed contact met de klant erg belangrijk. Het uitwisselen van informatie, brainstormen, het maken van ontwerpen en ze aanpassen totdat het eindresultaat naar wens is, zijn hier een belangrijk onderdeel van!

Hoe komt zo’n illustratie tot stand

Eerst zal er een kennismaking sessie plaatsvinden om een goed beeld te krijgen van uw wensen voor de illustratie. Als deze voor mij helder zijn, kan ik beginnen met een eerste schets voorstel. Deze zullen we daarna (desnoods digitaal) bespreken.

Hierna zal er een correctieronde plaatsvinden om eventueel de puntjes op de i te zetten, zodat het volledig aansluit bij het idee. Als de illustratie dan definitief akkoord is word deze omgezet naar een digitaal bestand en verder ingekleurd mocht dit gewenst of nodig zijn.

Illustrator in hart en nieren

Sinds ik een potlood vast kan houden ben ik bezig met ontwerpen of tekenen, dit heb ik ook nooit volledig los kunnen laten.

Gedurende een lange periode lag de focus meer op webdesign en branding van huisstijl en logo’s. Maar de laatste tijd is er steeds meer vraag naar een illustraties gekomen waardoor ik de passie voor dit vak weer volledig terug heb gevonden.