Web technieken

De ontwikkeling van websites gaat in een super snel tempo. Vroeger moest je nog een ontwikkelaar inschakelen om een aanpassing in de site te doen of om een nieuwe pagina in een site te kunnen bouwen, tegenwoordig logt de klant zelf in via een CMS en creëert zelf content voor op zijn/haar blog of website.

Hedendaagse technieken

Een veel gebruikte techniek tegenwoord is het bouwen van websites op een grid systeem. Hiervan zijn er diverse te vinden op het internet, allemaal met hun eigen kwaliteiten. Een Pot Creatief maakt bijvoorbeeld gebruik van het Bootstrap framework.

Bootstrap framework

Bootstrap is een open source framework die ontwikkeld is door Twitter en een van de meest gebruikte framework op dit moment.

HTML5 en CSS3

Naast een framework is het ook van belang om gebruikt te maken van HTML5 en CSS3.

HTML5

HTML5 (HyperText Markup Language 5) is de nieuwste, afgewerkte versie van de HTML-standaard. Deze nieuwe taal bevat de functionaliteit van zowel HTML als XHTML. Verder verbetert HTML5 ook de kleine foutjes van zijn voorganger en levert hij betere ondersteuning voor webapplicaties.

CSS3

Hoewel CSS3 nog niet officieel de nieuwe standaard is omdat deze volop in ontwikkeling is word deze techniek zoveel mogelijk gebruikt. De ondersteuning in oude browers zoals IE9 is minimaal, maar de hoeveelheid gebruikers van dit soort oude systemen neemt met de dag af.

Contact

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op

Summa College

Bij Summa Procestechnologie staat leren op de werkplek centraal.

Vanderlande

Bij een nieuwe huisstijl hoort een compleet nieuwe website.