Om optimaal gebruik te kunnen maken van Social media is het belangrijk dat uw website ook voldoet aan de standaard eisen die daarbij horen.

U kunt op op uw website gebruik maken van Social Sharing. Hiermee kunt u middels een knop op een pagina deze pagina delen op Social media platforms zoals Linkedin, Instagram en Facebook.

Om een goed bericht te kunnen genereren voor deze platforms moet uw website aan bepaalde eisen voldoen. Een handige tool om uw website te testen is bijvoorbeeld Social Debug. Hiermee kunt u zien of uw website al voldoet aan de standaard informatie die nodig is voor het goed plaatsen van een link naar uw website op bijvoorbeeld Facebook.

Integratie

Sociale media integratie in websites is tegenwoordig onmisbaar voor een effectieve online aanwezigheid. Door sociale knoppen toe te voegen aan uw website, maakt u het makkelijker voor bezoekers om uw inhoud te delen op verschillende platforms. Dit kan leiden tot meer verkeer en betere zoekmachineresultaten. Bovendien kan sociale media integratie ook helpen bij het verhogen van de betrokkenheid van uw bezoekers en het versterken van uw merk. Zorg ervoor dat u de sociale knoppen op een zichtbare en gemakkelijk toegankelijke plek op uw website plaatst, zodat uw bezoekers ze snel kunnen vinden.