SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie. Het is een proces om de zichtbaarheid van een website of webpagina te verbeteren in de organische zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google

Dit kan worden bereikt door het verbeteren van de technische structuur van de website, het creëren van kwalitatief hoogwaardige inhoud en het verkrijgen van relevante backlinks van andere websites. Het doel van SEO is om de website hoger te laten ranken in de zoekresultaten, zodat de website meer verkeer ontvangt en de zichtbaarheid van de website wordt vergroot.

Hoe optimaliseren?

In het algemeen geldt dat zoekmachineoptimalisatie een drietal analysegebieden beslaat:

  • Optimalisatie van OnPage-/OnSite-factoren (de structuur, inhoud en techniek op een website)
  • Maximalisatie van externe backlinks (ook wel link building genoemd)
  • Trefwoordanalyse (het ontdekken van interessante trefwoorden, het bepalen van het zoekvolume op die trefwoorden en het analyseren van de hoeveelheid, kwaliteit en autoriteit van concurrerende pagina’s voor die trefwoorden).

Een Pot Creatief ontwikkeld websites die geoptimaliseerd zijn voor deze drie analysegebieden. Onderandere door het plaatsen van de juiste elementen op de pagina tot het koppelen van trefwoorden in de meta omschrijving van de pagina’s.

Rate this page