Website techniek, bah! dat is wel het laatste waar u als ondernemer zich mee bezig wilt houden. Maar de ontwikkeling van websites gaat in een super snel tempo.

Vroeger moest u nog een ontwikkelaar inschakelen om een aanpassing in uw site te laten doen of om een nieuwe pagina in uw website te laten maken. Tegenwoordig kunt u als ondernemer makkelijk zelf inloggen via het CMS, en creëert u eenvoudig zelf content op uw blog of website.

Welke website techniek is nu van belang?

Een veel gebruikte techniek tegenwoord is het bouwen van websites op een grid systeem. Hiervan zijn er diverse te vinden op het internet, allemaal met hun eigen kwaliteiten.

Een Pot Creatief maakt bijvoorbeeld gebruik van het Bootstrap framework. Bootstrap is een open source framework die ontwikkeld is door Twitter en een van de meest gebruikte framework op dit moment. Een van de belangrijkste eigenschappen van dit grid is toch wel zijn responsive weergave. Met een 12 column grid kun je als designer echt alle kanten uit.

HTML5 en CSS3

Naast een framework is het ook van belang om gebruikt te maken van HTML5 en CSS3.

HTML5

HTML5 (HyperText Markup Language 5) is de nieuwste, afgewerkte versie van de HTML-standaard. Deze nieuwe taal bevat de functionaliteit van zowel HTML als XHTML. Verder verbetert HTML5 ook de kleine foutjes van zijn voorganger en levert hij betere ondersteuning voor webapplicaties.

CSS3

Hoewel CSS3 nog niet officieel de nieuwe standaard is omdat deze volop in ontwikkeling is word deze techniek zoveel mogelijk gebruikt. De ondersteuning in oude browers zoals IE9 is minimaal, maar de hoeveelheid gebruikers van dit soort oude systemen neemt met de dag af.

Contact

Wilt u hier meer over weten? Nee, natuurlijk niet! want anders had u uw eigen website zelf wel gebouwd. Maar het is waarschijnlijk wel fijn om te weten dat Een Pot Creatief zowel verstand heeft van webdesign als de techniek achter een webdesign. Zo kunt u er vanuit gaan dat het goed zit als u een website bij Een Pot Creatief neemt, dus waar wacht u op!

Rate this page