Klant
maxfit

Uitdaging
Visueel verwoorden

Oplossing
Comic style illustraties

In opdracht van Max van maxfit mocht ik enkele illustraties uitwerken ter ondersteuning van zijn boek “Zo Afvallen Zie Je Niet Aankomen” die over een niet al te lange tijd te koop zal zijn.

Duidelijke wensen

Ik mocht voor Max zijn website al ontwikkelen en ook nu was de samenwerking wederom erg goed en duidelijk. Max weet zijn wensen goed te verwoorden en uit te leggen. Samen zijn we tot een enkele compsotites gekomen die aansluiten bij de gekozen onderwerpen.

Werkwijze

Na het bedenken van de onderwerpen ben ik met de hand gaan schetsen om zo een snelle eerste indruk van de compositie te kunnen presenteren. Na wat kleine aanpassingen in sommige schetsen kwamen we al vrij snel tot een akkoord en kon ik de schetsen gaan digitaliseren.

Illustreren en digitaliseren

Van de schetsen op papier maak ik foto’s, die ik vervolgens overtrek in illustrator. Tijdens het overtrekken breng ik nog wat kleine aanpassingen aan en werk ik sommige delen van de schets beter uit.

Ook breng ik dan de kleuren aan in de illustraties zodat het een mooi geheel word. Maar omdat deze illustraties in een 1/0 drukgang worden geprint zijn de illustraties vervolgens weer zwart/wit gemaakt. Omdat de originele illustraties in kleur zijn komen de grijs tinten beter tot hun recht en geeft het een realistischer beeld.

Trots op het eindresultaat

Ik ben erg trots op hoe de illustraties zijn geworden en dat Max mij deze kans heeft gegeven. Het was weer even geleden dat ik zo’n leuke illustratieve opdracht heb mogen doen. Nogmaals super bedankt!

Ediëne van Bommel

Heel blij met de mooie website die Jos voor ons heeft gemaakt! Fijne samenwerking.